China va investi peste 100 de miliarde de dolari în construcţia de căi ferate în acest an

China va investi în acest an peste 100 de miliarde de dolari pentru construcţia a peste 6.600 de kilometri de cale ferată, potrivit agenţiei chineze de presă Xinhua, preluată de New York Times.

147 afișări
Imaginea articolului China va investi peste 100 de miliarde de dolari în construcţia de căi ferate în acest an

China va investi peste 100 de miliarde de dolari în construcţia de căi ferate în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mare parte, investiţiile de 630 de milioane de yuani (104,11 miliarde de dolari) vor fi destinate regiunilor mai puţin dezvoltate din centrul şi vestul ţării, a declarat şeful companiei de cale ferată, Sheng Guangxu.

Compania a dat în folosinţă 5.586 de kilometri de cale ferată începând din martie anul trecut, când a fost formată ca urmarea a desfiinţării Ministerului Căilor Ferate.

Ministerul a fost marcat de mai multe scandaluri de corupţie, iar în luna iulie fostul şef al instituţiei Liu Zhijun a fost condamnat pentru luare de mită şi abuz de putere.

China avea la sfârşitul anului trecut o reţea operaţională de peste 100.000 de kilometri de cale ferată, din care 10% pentru trenuri de mare viteză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici