Chinezii cumpără doi mari producători de carne din România

Cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, WH Group, a anunţat, marţi, că unitatea Smithfield Foods va cumpăra doi producători de carne din România, Elit şi Vericom, extinzându-şi, astfel, operaţiunile în Europa, potrivit publicaţiei The New York Times.

5348 afișări
Imaginea articolului Chinezii cumpără doi mari producători de carne din România

Chinezii cumpără doi mari producători de carne din România

Compania Smithfield, cu sediul în Statele Unite, a acceptat să cumpere o cotă de 100% din Elit şi Vericom, a transmis producătorul chinez de carne de porc către Bursa de Valori din Hong Kong. Firma nu a dezvăluit suma pe care o va plăti.

Cele două acorduri de cumpărare trebuie să primească aprobarea autorităţilor.

Elit şi Vericom operează trei unităţi producătoare de carne ambalată şi cinci centre de distribuţie în România. Cele două companii vând aproape 25 de milioane de kilograme de carne ambalată în fiecare an către 12.000 de clienţi, prin intermediul unei reţele naţionale de distribuţie.

Elit are 1.256 de angajaţi, o producţie de 1.500 t/lună de preparate şi 1.000 t/lună de carne proaspătă, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

În august, WH Group, prin firma Smithfield, a cumpărat Pini Polska, Hamburger Pini şi Royal Chicken în Polonia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici