Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus într-un an cu 17%

Chiriile locuinţelor din Bucureşti au înregistrat scăderi de până la 17% în ultimele 12 luni, în cazul garsonierelor şi apartamentelor cu două camere din zonele centrale şi ultracentrale, potrivit unui studiu al portalului imopedia.ro,care indică un minim de 170 euro pe lună şi un maxim de 530 euro.

25 afișări
Imaginea articolului Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus într-un an cu 17%

Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus într-un an cu 17% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Deşi chiriile şi-au continuat trendul descendent, piaţa locuinţelor pentru închiriat din Capitală este una stabilă, mult mai puternică decât cea a vânzărilor", se arată în cel mai recent studiu al portalului imopedia.ro, efectuat pe ofertele publicate în site în perioada decembrie 2009-decembrie 2010.

Scăderile cele mai mari s-au înregistrat la garsoniere şi apartamentele de două camere din zonele centrale şi ultracentrale. Astfel, dacă la sfârşitul anului 2009 proprietarii se aşteptau să primească pentru o garsonieră dintr-o zonă ultracentrală în Capitală 350 de euro, în decembrie 2010 aceştia şi-au revizuit pretenţiile cu 17% în jos, cerând pentru acelaşi tip de proprietate 290 de euro.

Apartamentele mai spaţioase, de trei camere, au avut scăderi mai mici. Chiria unui apartament de trei camere situat ultracentral a scăzut cu 14% din decembrie 2009 faţă de decembrie 2010, de la un nivel de 560 euro până la 480 de euro.

Cea mai mică scădere au înregistrat-o chiriile pentru apartamentele cu trei camere din zona de nord, de doar 2% (380 euro vs 370 euro).

"Scăderile mici sunt justificate pe de o parte de expectativa cumpărătorilor, precum şi de blocarea creditării, care nu mai face concurenţă reală pieţei chiriilor", a explicat, în comunicat, Răzvan Muntean, directorul general al imopedia.ro.

Pentru zonele de sud, est şi vest reducerile variază între 10% şi 15%. Astfel, chiria medie pentru garsonierele din zona de sud a Capitalei a scăzut cu 15%, de la 200 la 170 euro, cea pentru garsonierele din zona de est cu 12%, de la 240 euro la 210 euro, iar pentru garsonierele din zona de vest cu 10%, de la 210 la 190 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici