Chiriile din Dubai au crescut cu până la 60%, pe fondul crizei de locuinţe

Cererea de proprietăţi din Dubai a atins un nivel record în primele două luni ale anului 2023, a dezvăluit firma de servicii imobiliare CBRE într-un raport publicat joi, scrie CNBC.

409 afișări
Imaginea articolului Chiriile din Dubai au crescut cu până la 60%, pe fondul crizei de locuinţe

Numai în februarie, piaţa rezidenţială din Dubai a înregistrat 8.515 tranzacţii, o creştere uimitoare de 43,9% faţă de anul precedent. Ianuarie şi februarie împreună au înregistrat un total de 17.741 de tranzacţii rezidenţiale.

Dincolo de piaţa imobiliară, boom-ul economic din Dubai este evident în viaţa de zi cu zi.

În fiecare săptămână, un nou restaurant de lux apare în deşert, care s-a transformat dintr-un mic sat de pescari într-o metropolă plină de viaţă şi hipermodernă în ultimele decenii. Barurile din centrul oraşului sunt aglomerate în majoritatea serilor. Autoritatea pentru Drumuri şi Trafic a oraşului a raportat recent că traficul rutier şi utilizarea transportului public au atins niveluri record în ultimul an.

Dar, în timp ce unii rezidenţi din Dubai, dintre care aproximativ 90% sunt expaţi, consideră că lupta de a rezerva o masă la restaurant este frustrantă, creşterea bruscă şi adesea extremă a chiriilor este cea ce îi loveşte cel mai greu pe mulţi dintre ei.

„O creştere de 60%”, a spus un consultant din Dubai pentru CNBC, când a fost întrebat despre cât de mult a crescut chiria de la an la an. Consultantul, care locuia în districtul financiar de lux din Dubai, DIFC, a decis să se mute în loc să plătească noua chirie. Alţi rezidenţi DIFC au raportat că proprietarii au crescut chiria cu 50% şi, ca urmare, mulţi dintre aceştia şi-au redus cheltuielile ori s-au mutat în zone mai puţin costisitoare.

„Nu există suficiente proprietăţi, Dubai Land Department a înregistrat o disponibilitate de 8%, care este cea mai scăzută din 2008”, a declarat Nazli Acar, agent de vânzări şi leasing la D&B Properties. „Proprietarii sunt conştienţi de acest lucru, de aceea continuă creşterea preţurilor de închiriere. Şi credeţi-mă, există oameni dispuşi să plătească preţul.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici