Chiriile pentru spaţiile de birouri din Bucureşti au revenit la nivelurile din 2006

Chiriile pentru spaţiile de birouri din Bucureşti şi zonele limitrofe au revenit în acest an la nivelurile din 2006 şi ar putea continua să scadă, piaţa fiind afectată de reducerea numărului de clienţi, dar şi de migrarea chiriaşilor către proprietăţile mai ieftine, potrivit unui raport King Sturge.

93 afișări
Imaginea articolului Chiriile pentru spaţiile de birouri din Bucureşti au revenit la nivelurile din 2006

Chiriile pentru spaţiile de birouri din Bucureşti au revenit la nivelurile din 2006 (Imagine: Mediafax Foto)

Chiria medie pentru spaţii de birouri de prim rang a scăzut în 2009 faţă de 2008 cu 13,6%, de la 300 de euro la 264 euro pe metru pătrat pe an, nivel similar cu cel înregistrat în anul 2006, potrivit firmei de consultanţă imobiliară King Sturge.

Analiştii anticipează noi scăderi ale chiriilor pe termen scurt, odată cu creşterea stocului de spaţii de birouri vacante.

Piaţa chiriaşilor, care reflectă totalul suprafeţelor proaspăt închiriate, a scăzut la 30.000 de metri pătraţi în prima jumătate a acestui an, faţă de 255.000 de metri pătraţi în întreg anul 2008, iar rata de vacantare a spaţiilor de birouri din Bucureşti a urcat la 10% până în prezent, de la 4% la finele anului trecut, se mai arată în raport.

Totodată, King Sturge semnalează migraţia companiilor către zonele cu spaţii de birouri mai mici şi mai ieftine.

Rata de neocupare este majorată, pe de altă parte, şi de finalizarea şi inaugurarea unor proiecte, reprezentând un total de 134.000 de metri pătraţi de la începutul anului, din 300.000 de metri pătraţi estimaţi pentru 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici