Chiriţoiu: Legea Concurenţei nu va fi modificată în următorii doi ani

Legea Concurenţei nu va fi modificată în următorii doi ani, a declarat, marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiuliului Concurenţei, adăugând că în această perioadă autoritatea va derula un program de eficientizare a activităţii finanţat de Banca Mondială.

139 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu: Legea Concurenţei nu va fi modificată în următorii doi ani

Legea Concurenţei nu va fi modificată în următorii doi ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mai devreme de doi ani nu vom modifica Legea Concurenţei. Vom derula un program cu Banca Mondială de eficientizare a activităţii Consiliului şi poate după aceea vom modifica legislaţia", a spus Chiriţoiu la o conferinţă despre piaţa farma.

Reprezentantul Consiliului Concurenţei a răspuns astfel unei solicitări a reprezentanţilor companiilor din domeniul farmaceutic privind nevoia de flexibilizare a legislaţiei.

"Putem să fim flexibili şi cu această formă. Deja am dat reduceri la sancţiuni în anumite cazuri, prin excludere anumitor activităţi de la calculul amenzii", a explicat Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, au semnat cu Banca Mondială un contract prin care instituţia internaţională va acorda consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în cadrul proiectului "Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concuraenţă în corelare cu politicile sectoriale". Valoarea contractului este de 19,84 milioane lei (aproximativ 4,44 milioane euro) din care 85% reprezintă finanţare nerambusabilă din Fondul Social European.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu, consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.

Legea Concurenţei a fost modificată în vara anului trecut, printre care cele importante amendamente fiind cele legate de concertările economice, amenzile aplicate, interzicerea de către Guvern a preluărilor dacă CSAT vede riscuri pentru siguranţa naţională, precum şi cercetarea de către Parchet a infracţiunilor privind concurenţa fără sesizare de la Consiliul Concurenţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici