Chiriţoiu: Vom continua colaborarea cu Banca Mondială pentru 2-3 retuşuri la Legea Concurenţei

Consiliului Concurenţei va continua colaborarea cu Banca Mondială pentru a face 2-3 "retuşuri" la Legea concurenţei, pe care Parlamentul nu le-a aprobat la modificarea actului normativ, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

92 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu: Vom continua colaborarea cu Banca Mondială pentru 2-3 retuşuri la Legea Concurenţei

Chiriţoiu: Vom continua colaborarea cu Banca Mondială pentru 2-3 retuşuri la Legea Concurenţei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Joi a intrat în vigoare noua lege a Concurenţei, printre care cele importante modificări fiind cele legate de concertările economice, amenzile aplicate, interzicerea de către Guvern a preluărilor dacă CSAT vede riscuri pentru siguranţa naţională, precum şi cercetarea de către Parchet a infracţiunilor privind concurenţa fără sesizare de la Consiliul Concurenţei.

Potrivit lui Chiriţoiu, modificările aduse Legii Concurenţei au fost rezultatul colaborării cu Banca Mondială, dar şi a Camerei de Comerţ Româno-Americană (AmCham).

"Ne aşteptăm ca la toamnă să continuăm colaborarea cu Banca Mondială pe implementarea planului de acţiuni, care înseamnă în primul rând schimbări posibile la nivelul managementului, dar să mai aducem şi nişte retuşuri la lege, mai ales că erau 2-3 chestiuni interesante pe care Parlamentul nu le-a preluat", a spus Chiriţoiu.

El a mai afirmat că un câştig este că până în prezent nu a existat o instabilitate legislativă la nivelul concurenţei, aceste modificări find primele aduse legii de la aderarea României la UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici