Chiţoiu: Am cerut urgenţă pe Legea insolvenţei, forma actuală duce la concurenţă neloială

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat miercuri în comisiile de buget-finanţe că noua lege a insolvenţei, în urma respingerii ordonanţei de urgenţă de către Curtea Constituţională, a fost transmisă în Parlament sub formă de proiect de lege, solicitând procedură de urgenţă.

593 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Am cerut urgenţă pe Legea insolvenţei, forma actuală duce la concurenţă neloială

Chiţoiu: Am cerut urgenţă pe Legea insolvenţei, forma actuală duce la concurenţă neloială (Imagine: Shutterstock)

"Avem o problemă, din punct de vedere al mediului concurenţial, atât timp cât unii sunt deştepţi şi nu plătesc sub diverse forme, că sunt unii care declară impozitele şi taxele dar nu le plătesc şi găsesc diverse modalităţi, legea insolvenţei. Fiecare benefeciază de prevederile legii insolvenţei actuale şi pot să-şi ceară insolvenţa voluntară şi stau bine mersi, nu achită nici furnizorii, nici creditorii, dar nici bugetul de stat. Aceştia perturbă mediul economic, avem concurenţă neloială între cel care plăteşte şi cel care nu plăteşte", a spus ministrul.

Chiţoiu a susţinut că în acest an patru mari producători din domeniul panificaţiei au intrat în insolvenţă deoarece nu mai făceau faţă concurenţei din partea producătorilor mici care nu-şi plăteau taxele şi foloseau un preţ mult mai mic.

Chiţoiu a mai precizat că noua Lege a insolvenţei, care a fost respinsă de către Curtea Constituţională sub forma Ordonanţei de urgenţă, a fost transmisă Parlamentului sub forma unui proiect de lege şi a fost solicitată procedură de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici