Chiţoiu: Antonescu a fost informat inclusiv de amânarea reducerii CAS şi a fost de acord

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost informat cu privire la rezultatul negocierilor cu FMI, CE şi BM, inclusiv cu amânarea reducerii contribuţiilor sociale (CAS) la angajator pentru semestrul doi al anului viitor, iar acesta a fost de acord, a declarat ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

127 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Antonescu a fost informat inclusiv de amânarea reducerii CAS şi a fost de acord

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax foto)

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a fost întrebat de jurnalişti, la finalul convorbirilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Comisia Europeană (CE) şi Banca Mondială (BM), dacă PNL şi preşedintele său au fost de acord cu "compromisul" ca reducerea contribuţiilor sociale să fie introdusă de la 1 iulie 2014, şi nu de la 1 ianuarie, aşa cum era prevăzut iniţial, iar ministrul a precizat că Antonescu a acceptat decizia.

"Eu l-am informat pe domnul preşedinte şi a fost de acord cu rezultatul negocierilor", a spus Chiţoiu, vicepreşedinte al PNL.

"Mandatul a fost primit din partea PNL şi al USL în cadrul negocierilor, la începutul lor, de a reduce contribuţiile sociale cu trei puncte procentuale de la începutul anului. La finalul negocierilor, s-a ajuns pe acest acord, să le reducem din a doua parte a anului, în semestrul doi, cu cinci puncte procentuale", a spus Chiţoiu.

Nivelul contribuţiilor de asigurări sociale va fi redus cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, dacă Guvernul va identifica până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri, a anunţat premierul Victor Ponta la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că reducerea CAS cu trei puncte procentuale nu va putea fi aplicată de la 1 ianuarie, chiar dacă au fost prezentate soluţii în acest sens, deoarece delegaţia FMI a precizat că nu o poate lua în calcul, fiind necesare studii şi evaluări.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici