Chiţoiu: În cel mult un an vom rescrie Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală

Ministerul Finanţelor va rescrie în cel mult un an Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, acte normative care în ultimii nouă ani au suferit zeci sau chiar sute de modificări, iar contribuabilii au mari probleme de aplicare a legislaţiei, afirmă ministrul desemnat la Finanţe, Daniel Chiţoiu.

221 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: În cel mult un an vom rescrie Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală

Chiţoiu: În cel mult un an vom rescrie Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală (Imagine: Shutterstock)

"În programul de guvernare avem o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea legislaţiei şi-mi doresc ca în maxim un an să avem o legislaţie predictivă şi un Cod Fiscal şi Cod de procedură fiscală rescrise. Din 2003 au suferit zeci şi sute de modificări", a spus Chiţoiu la audierile din comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat

El a adăugat că de multe ori contribuabilii de bună credinţă nu pot să aplice corect legislaţia fiscală pentru că nu mai ştiu ce acte normative sunt în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici