Christiania, zona hippy din Copenhaga, vrea să închidă „străzile drogurilor”

Decizia vine după împuşcăturile din weekend legate de droguri: doi bărbaţi mascaţi au ucis un tânăr de 30 de ani şi au rănit alţi patru.

1231 afișări
Imaginea articolului Christiania, zona hippy din Copenhaga, vrea să închidă „străzile drogurilor”

„Strada Pusher” din cartierul Christiania, Copenhaga

Locuitorii „Oraşului Liber Christiania”, cartierul istoric hippy din Copenhaga, vor să-i alunge pe vânzătorii de canabis, haşiş şi alte droguri de pe celebra „Strada Pusher”, strada îngustă cu tarabe în care se vând substanţe periculoase cu toleranţa substanţială a autorităţilor.

Un schimb de focuri între traficanţi de droguri, sâmbătă, a ucis un bărbat de 30 de ani mort şi a prdus alţi patru răniţi. Acum, poliţia îi caută pe cei doi care au tras, doi mascaţi la bordul bicicletelor electrice, iar locatarii din zonă îşi exprimă nemulţumirea.

„Atâta timp cât va exista un comerţ ilegal masiv cu droguri uşoare, va exista o luptă violentă şi mortală pentru piaţă”, se arată într-o notă publicată duminică pe site-ul cartierului.

O posibilă soluţie ar fi ca statul să reglementeze piaţa. Christiania a fost în fruntea pieţei canabisului din Danemarca timp de o jumătate de secol. Acum, această perioadă istorică ar putea să se încheie. 

Iar primarul din Copenhaga, Sophie Haestorp Andersen, a declarat duminică presei că vrea să închidă Christiania.

Locuitorii din Christiania, aproximativ 700-1000, au cumpărat în 2012 terenul pe care locuiesc din municipiul Copenhaga; au ocupat acest fost district militar din 1971. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici