Christine Lagarde a fost numită director general al FMI

Ministrul de Finanţe al Franţei, Christine Lagarde, a fost numit marţi director general al Fondul Monetar Internaţional (FMI) de către board-ul instituţiei financiare, pentru un mandat de cinci ani începând din 5 iulie.

1820 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde a fost numită director general al FMI

Christine Lagarde a fost numită director general al FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Board-ul FMI a ales-o astăzi (marţi, n.r.) pe Christine Lagarde ca director general al Fondului şi preşedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, începând cu 5 iulie 2011", se arată într-un comunicat al FMI.

Lagarde şi-a asigurat postul după ce marile state cu economii emergente, China, Brazilia şi Rusia, i-au susţinut candidatura. Statele Unite au anunţat, de asemenea, sprijinul pentru Lagarde înaintea şedinţei de marţi a celor 24 de membri ai board-ului director.

Singurul contracandidat pentru postul de şef al FMI a fost Agustín Carstens, guvernatorul Băncii Centrale a Mexicului.

Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, după demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzaţii de viol, respinse de fostul oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici