Christine Lagarde reduce estimarea privind necesarul de fonduri suplimentare al FMI

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a declarat joi că necesarul de suplimentare a resurselor financiare ale FMI este în prezent inferior celui de 500 de miliarde de dolari estimat în ianuarie.

140 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde reduce estimarea privind necesarul de fonduri suplimentare al FMI

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, mărimea fondurilor suplimentare necesare ar putea să nu fie atât de mare cât am estimat la începutul acestui an", a afirmat Lagarde într-un discurs susţinut la Washington.

Ea a spus că acest fapt se datorează măsurilor adoptate între timp de instituţiile europene, referindu-se la decizia de la sfârşitul lunii martie a miniştrilor de Finanţe din zona euro de a majora capacitatea Fondului European de Stabilitate Financiară şi a Mecanismului European de Stabilitate la 700 de miliarde de euro.

În urmă cu trei luni, FMI estima că resursele sale financiare trebuie majorate cu 500 de miliarde de dolari, dar nu a primit vreun angajament ferm în acest sens, cu excepţia a 150 de miliarde de euro (198 miliarde dolari) promise de zona euro în decembrie.

Statele Unite au anunţat în mai multe rânduri că nu intenţionează să îşi suplimenteze contribuţia la FMI, iar ţările emergente nu au dat încă un răspuns.

Problema urmează să fie discutată pe 20 aprilie la o reuniune de la Washington a miniştrilor de Finanţe şi a reprezentanţilor băncilor centrale din G20 şi apoi la reuniunea semestrială a FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici