Chrysler a pregătit procedura de faliment

Chrysler a pregătit documentaţia pentru procedura de faliment în eventualitatea că negocierile pentru o alianţă cu grupul Fiat vor eşua până la termenul limită de 30 aprilie impus de guvernul SUA, însă conducerea companiei americane face eforturi pentru a ajunge la o înţelegere.

70 afișări
Imaginea articolului Chrysler a pregătit procedura de faliment

Chrysler a pregătit procedura de faliment (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul Statelor Unite a impus Chrysler data de 30 aprilie ca termen limită pentru a încheia un acord cu Fiat. În caz contrar, Trezoreria va bloca finanţarea constructorului auto, decizie care ar împinge compania către faliment.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, Chrysler se concentrează pe discuţiile cu Fiat şi se bucură de sprijinul administraţiei Obama, însă a pregătit, ca soluţie secundară, documentele necesare pentru a solicita protecţie sub legea falimentului.

Grupul italian Fiat ar putea fi interesat să preia, totodată, compania germană Opel, cea mai importantă divizie europeană a grupului american General Motors (GM), potrivit unor surse apropiate negocierilor. Încheierea unei astfel de tranzacţii ar transforma Fiat într-un jucător major la nivel mondial, cu un rol important în restructurarea celor doi giganţi auto din SUA aflaţi în dificultate.

Ziarele The New York Times şi The Wall Street Journal au publicat, anterior, informaţii conform cărora planurile de faliment pregătite de Chrysler ar putea implica o solicitare de protecţie încă de săptămâna viitoare, pentru a permite Fiat să beneficieze de un parteneriat numai cu operaţiunile şi activele performante ale companiei americane.

GM, pe de altă parte, trebuie să finalizeze procedurile de restructurare până la 1 iunie, cu ajutorul unor fonduri guvernamentale suplimentare de cinci miliarde de dolari, în caz contrar urmând să intre în faliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici