Cifra de afaceri din comerţ a crescut în primele patru luni ale anului cu 3,4%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele patru luni ale anului atât ca serie brută, cu 3,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%, arată datele INS.

89 afișări
Imaginea articolului Cifra de afaceri din comerţ a crescut în primele patru luni ale anului cu 3,4%

Cifra de afaceri din comerţ a crescut în primele patru luni ale anului cu 3,4%

În luna aprilie, afacerile din comerţ au scăzut, faţă de aprilie 2022, atât ca serie brută, cu 1,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%.

Faţă de luna martie, cifra de afaceri din comerţ a scăzut atât ca serie brută, cu 5,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,7%.

În perioada ianuarie-aprilie, creşterea a fost susţinută de majorarea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi a celor de produse nealimentare (+4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,1%.

Pe serie ajustată, avansul din primele patru luni a fost determinat de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi de produse nealimentare (+3,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%, scrie Ziarul Financiar.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici