Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4% în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată cu 6,4%, respectiv cu 6,2%, în ianuarie 2017, faţă de ianuarie 2016, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

181 afișări
Imaginea articolului Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4% în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,4% în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016

În luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a scăzut pe ansamblu cu 24,9%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-32,8%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-21,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-12,4%), se arată în comunicatul emis de INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,2%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 6,2%.

Potrivit INS, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna ianuarie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,4% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,5%), vânzările de produse nealimentare (+5,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,6%).

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie ajustată, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna ianuarie 201,6 a înregistrat o creştere cu 6,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,4%), vânzările de produse nealimentare (+7,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici