Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 1,3% în primele zece luni, comparativ cu anul trecut

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în primele zece luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, pe ansamblu, cu 1,3%. Pe de altă parte industria extractivă a scăzut cu 13,5%.

75 afișări
Imaginea articolului Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 1,3% în primele zece luni, comparativ cu anul trecut

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în primele zece luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, pe ansamblu, cu 1,3%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+2,0%), arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Industria extractivă a scăzut cu 13,5%. Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+10,5%), industria bunurilor de uz curent (+8,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată. (+2,0%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-25,2%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,6%).

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 2,5%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+4,5%) şi în industria prelucrătoare (+2,4%. Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+4,6%), industria bunurilor de capital (+3,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%), industria bunurilor de uz curent (+1,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,7%).

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna octombrie 2023, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 3,1%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare, cu 3,4%. Industria extractivă a scăzut cu 4,9%. Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat industria bunurilor de capital şi industria bunurilor de uz curent (+9,7%), fiecare. Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a rămas la acelaşi nivel. Scăderi au înregistrat: industria energetică (-18,1%) şi industria bunurilor intermediare (-1,0%).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici