Cinci bancheri au încasat peste un milion de euro în 2009 pentru rezultatele din 2008

Bonusurile primite de bancheri în 2009 pe seama profiturilor record din 2008 au umflat salariile din domeniu, detronând managerii din alte sectoare economice. Nivelul premiilor nu a ţinut cont de criză.

16 afișări
Imaginea articolului Cinci bancheri au încasat peste un milion de euro în 2009 pentru rezultatele din 2008

Cinci bancheri au încasat peste un milion de euro în 2009 pentru rezultatele din 2008

Cinci bancheri şi un top manager din asigurări de viaţă au încasat în anul de criză 2009 salarii, prime şi bonusuri totalizând echivalentul a peste un milion de euro pentru fiecare.

Potrivit datelor furnizate ZF de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cel mai mare venit salarial net din România a fost anul trecut de 6,76 mil. lei, adică peste 1,6 mil. euro, i-a revenit unui bancher de top şi reprezintă un record istoric pentru salariile declarate la Fisc în România.

Spre deosebire de anii precedenţi, bancherii au ajuns să domine detaşat clasamentul celor mai mari 10 salarii din economie, ajungând să deţină nu mai puţin de şapte poziţii, faţă de două în 2008 şi patru în 2007.

Citeşte mai multe despre topul salariilor pe 2009 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici