Cine ar putea fi scutit de la plata impozitului global. Care sunt categoriile care fac excepţie

Ministerul Finanţelor Publice schimbă regulile de impozitare în România şi propune un nou concept referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie. Există însă şi o serie de contribuabili care vor fi scutiţi de la plata acestuia.

1886 afișări
Imaginea articolului Cine ar putea fi scutit de la plata impozitului global. Care sunt categoriile care fac excepţie

Cine ar putea fi scutit de la plata impozitului pe venitul global

Astfel, potrivit documentului, venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării şi reprezintă suma veniturilor/câştigurilor nete/brute, după caz, obţinute de către fiecare membru al gospodăriei din România, cu excepţia veniturilor neimpozabile şi a veniturile impozabile realizate de persoanele scutite, scrie Ziarul Financiar

VEZI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL 

Potrivit documentului emis de Finanţe, sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator. 

Citeşte continuarea articolului pe Ziarul Financiar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici