Cine este cea mai BOGATĂ femeie din lume. Şi-a deschis propria companie la 22 de ani iar acum are 32 de fabrici în şapte locaţii diferite: „Nimeni din lume nu o ştia pe această vreme anul trecut”

Cea mai bogată femeie din lume a crescut la o fermă şi a a fost nevoită să lucreze în fabrică încă de la 16 ani, fiind singura dintre fraţi care a urmat liceul, scrie Business Magazin.

12746 afișări
Imaginea articolului Cine este cea mai BOGATĂ femeie din lume. Şi-a deschis propria companie la 22 de ani iar acum are 32 de fabrici în şapte locaţii diferite: „Nimeni din lume nu o ştia pe această vreme anul trecut”

Cine este cea mai BOGATĂ femeie din lume. Şi-a deschis propria companie la 22 de ani iar acum are 32 de fabrici în şapte locaţii diferite

Zhou Qunfei a fondat Lens Technology, o companie producătoare de ecrane pentru telefoane mobile şi tablete care a ajuns în prezent la vânzări de 2,35 miliarde de dolari şi peste 90.000 de angajaţi, potrivit presei internaţionale.

Cândva o simplă muncitoare în fabrică, Zhou Qunfei a devenit anul trecut cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari, după ce fosta ocupantă a locului 1, Elizabeth Holmes, şi-a pierdut întreaga avere, potrivit Time.com.

Compania lui Qunfei este evaluată astăzi la 11 miliarde de dolari. Mult timp aflată în umbră, Qunfei a devenit cunoscută publicului larg după listarea la bursă a companiei sale, în martie 2015. Aceasta a înregistrat atunci o creştere spectaculoasă a acţiunilor, de peste 300%, la debutul pe piaţa de capital. Mai mult decât averea sa impresionantă, evoluţia carierei sale are o poveste demnă de filmele hollywoodiene, scrie Business Magazin.

„Este probabil cea mai de succes femeie din lume”, a declarat Rupert Hoogewerf, editorul site-ului Hurun, care se ocupă de urmărirea celor mai bogaţi oameni din China. „Este vorba de o persoană pe care nimeni din lume nu o ştia pe această vreme anul trecut, e o poveste fenomenală”, spunea Hoogewerf în 2015, imediat după listarea la bursă a Lens Technology.

Zhou Qunfei a fost ultimul dintre cei trei copii ai unei familii sărace din provincia chineză Hunan. Mama sa a murit când ea avea doar cinci ani, iar tatăl său, un fost soldat, era parţial orb şi cu o mână accidentată. Aşadar, condiţiile au determinat-o să muncească cot la cot cu tatăl său şi cei doi fraţi în agricultură şi creşterea animalelor, în principal pentru subzistenţă. În tot acest timp, Zhou a fost singura dintre fraţi care a urmat liceul, reuşind să fie şi un elev model, după spusele profesorilor săi.

CITEŞTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici