UE va reacţiona simetric la tarife impuse de Administraţia Donald Trump la importurile de oţel: "Avem modalităţi de a răspunde rapid"

Planul Administraţiei Donald Trump de a impune tarife suplimentare la importurile de oţel din raţiuni de siguranţă naţională probabil va atrage acţiuni de "protecţie" din partea Uniunii Europene, afirmă surse politice şi din industria de profil citate de site-ul agenţiei Reuters.

971 afișări
Imaginea articolului UE va reacţiona simetric la tarife impuse de Administraţia Donald Trump la importurile de oţel: "Avem modalităţi de a răspunde rapid"

UE va reacţiona simetric la tarife impuse de Administraţia Donald Trump la importurile de oţel: "Avem modalităţi de a răspunde mult mai rapid decât în trei ani"

Invocând o măsură legislativă din perioada Războiului Rece, preşedintele Donald Trump a dispus analizarea posibilităţii de impunere a unor tarife suplimentare şi cote în cazul importurilor de oţel, dacă acestea ameninţă securitatea naţională a SUA.

Iniţiativa a fost criticată dur de diplomaţi, care au avertizat că există riscul atragerii de măsuri de retorsiune.

Contestarea planului la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) ar dura câţiva ani. Oricum, OMC permite impunerea unei clauze de siguranţă în cazul importurilor, însă doar în circumstanţe speciale.

nţelegem direcţia spre care se îndreaptă Statele Unite. Vor să facă acest lucru", a declarat un avocat de la Bruxelles specializat în drept comercial.

Un funcţionar din cadrul Uniunii Europene a explicat că o acţiune de contestare a măsurilor la Organizaţia Mondială a Comerţului probabil ar fi soluţionată în trei ani. "Dar pot spune că oficialii europeni examinează activ cazul şi, da, avem modalităţi de a răspunde mult mai rapid decât în trei ani", a spus funcţionarul UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici