Cine este urmaşul lui Patriciu, noul şef al Rompetrol

Fostul birou al lui Dinu Patriciu arată complet diferit. Au dispărut machetele de vapoare de pe pervaz, tabloul cu Van Gogh si multitudinea de gadgeturi de pe masă. E mai puţin colorat. E şi mai multă lumină.

72 afișări
Imaginea articolului Cine este urmaşul lui Patriciu, noul şef al Rompetrol

Cine este urmaşul lui Patriciu, noul şef al Rompetrol (Imagine: www.businessmagazin.ro)

Scaunul complicat pe care stătea fondatorul Rompetrol a fost înlocuit cu un scaun directorial clasic. Şi negru. Însă discursul e total schimbat. Dinu Patriciu vorbea greu şi misterios. Folosea metafore şi se îndepărta rapid de subiect - mai ales când subiectul era legat de cifrele sau strategia Rompetrol. Se referea la Rompetrol cu precauţie, aşa cum vorbeşti despre ceva foarte personal, aproape intim.

Saduokhas Atashovich Meraliyev vorbeşte scurt şi clar. Se simte din discurs că Rompetrol e un mandat, o companie mare despre care Meraliyev trebuie să demonstreze ţării sale că a fost bine să o cumpere. De aceea vorbeşte despre ea aproape ca un chirurg. Foloseşte termenii "optimizare", "curăţenie", "sincer", dar, mai ales, "părerea mea puternică" (my strong opinion). Exprimarea apare îndeosebi când CEO-ul Rompetrol încearcă să despartă părerea sa personală de planurile anterioare ale Rompetrol sau de modul cum dezvoltarea Rompetrol este gândită la Astana. "În Kazahstan sunt multe păreri despre achiziţia Rompetrol. De aici însă, se vede altfel."

Citeşte mai multe pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici