Cine mai este milostiv în timp de criză: Ţara care dă 1% din PIB pentru ajutorarea statelor sărace

Chiar dacă statele dezvoltate ale lumii se confunta de câţiva ani cu o criză financiară care le-a sărăcit chiar şi pe ele, multe mai găsesc resursele necesare pentru a ajuta popoarele sărace, fie cu ajutoare umanitare, fie prin facilitarea migraţiei şi a investiţiilor străine. Recent, Centrul pentru Dezvoltare Globală a dat publicităţii indexul care măsoară implicarea fiecărei ţări dezvoltate în proiecte umanitare, comerţ, investiţii, proiecte de prijinire a migraţiei sau de salavare a mediului în state care au nevoie de ajutor.

541 afișări
Imaginea articolului Cine mai este milostiv în timp de criză: Ţara care dă 1% din PIB pentru ajutorarea statelor sărace

Cine mai este milostiv în timp de criză: Ţara care dă 1% din PIB pentru ajutorarea statelor sărace (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ţările scandinave domină topul, în timp ce SUA se află abia pe locul al 5-lea. Pe de altă parte, Japonia şi Coreea de Sud sunt ţările dezvoltate care oferă cel mai puţin ajutor ţărilor sărace.

7. Austria are cele mai bune politici de migraţie şi a permis multor muncitori străini necalificaţi să se angajeze şi să se califice la locul de muncă. Este, de asemenea, pe primele locuri atunci când vine vorba să ofere un cămin refugiaţilor de război sau în acţiuni umanitare.

6. Noua Zeelandă are cele mai simple politici în ceea ce priveşte comerţul, ceea ce permite statelor să-şi exporte produsele în această ţară. Noua Zeelandă, însă, stă mai prost la capitolul protecţiei mediului, al tehnologiei şi al investiţiilor în ajutoare umanitare.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici