Cine stă mai bine la capitolul autostrăzi. Albania, Bulgaria sau România

România nu se poate lăuda cu infrastructura. De fapt, ea lipseşte cu desăvârşire. În 2009, din cei aproape 82.000 de kilometri de drumuri publice, doar 29,2% erau modernizaţi şi 231 reprezentau autostrăzi. Cât despre anul trecut, s-au inaugurat doar... 11 kilometri de autostradă, potrivit Incont.ro.

1540 afișări
Imaginea articolului Cine stă mai bine la capitolul autostrăzi. Albania, Bulgaria sau România

Cine stă mai bine la capitolul autostrăzi. Albania, Bulgaria sau România (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Dar nici albanezii şi nici bulgarii nu o duc mai bine în ceea ce priveşte trasporturile. Să vedem însă cum arată autostrăzile lor spre deosebire de ale noastre.

Nu doar la noi construcţia unei autostrăzi pare că durează o veşnicie. În Bulgaria, spre exemplu, autostrada Tracia a început în 1964 şi a fost finalizată doar pe jumătate. Asta înseamnă, că se lucrează la ea de nici mai mult, nici mai puţin de... 47 de ani. Din cei 443 de kilometri ai autostrăzii, pana acum sunt terminaţi puţin peste 280 de kilometri.

Vecinii nostri recuperează însă pe partea financiară: un kilometru de autostradă costa la ei doar 2,2 milioane de euro faţă de o medie de 10 milioane de euro pe kilometru, cât costă în România.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici