Cine sunt cei care au investit în podgorii şi ce câştiguri aduce o astfel de afacere

Investiţiile în vin seamănă cu cele în artă, dar au şi un grad de risc similar cu jocul la bursă. Suma cheltuită pentru plantarea unui hectar este de ordinul zecilor de mii de euro iar profitul nu apare mai devreme de 5-6 ani.

602 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei care au investit în podgorii şi ce câştiguri aduce o astfel de afacere

Cine sunt cei care au investit în podgorii şi ce câştiguri aduce o astfel de afacere (Imagine: Mediafax Foto)

Venit la filmari în Romania, în urmă cu ceva timp, regizorul Francis Ford Coppola a căutat şi a analizat şi la noi diverse locuri în care se cultivă viţă-de-vie, dar a hotărât să nu investească aici; experienţa dobândită în timp l-a făcut să realizeze că zona de pe malul Dunării pe care o alesese iniţial nu beneficia de cele mai potrivite condiţii de relief, iar soarele ar fi copt strugurii într-un mod care nu ar fi permis obţinerea licorii perfecte.

Dar investiţiile în podgorii au făcut cu ochiul mai multor persoane din viaţa publică românească. Guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isarescu, Valeriu Stoica, fost ministru al justiţiei, poetul Mircea Dinescu sau oameni de afaceri precum Mihai Miron sau Daniel Guzu sunt doar câteva exemple. Pasiunea pentru vin a fost cea care i-a determinat să investească, în unele cazuri, sume de ordinul milioanelor de euro.

Citeşte mai multe despre afacerile cu vin pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici