Cine sunt miliardarii care au acţiuni la Facebook

Fondatorul reţelei de socializare deţine doar 24% din companie. Există însă şi câţiva oameni de afaceri care deţin procente importante din acţiunile companiei şi care până acum au stat departe de lumina reflectoarelor.

622 afișări
Imaginea articolului Cine sunt miliardarii care au acţiuni la Facebook

Cine sunt miliardarii care au acţiuni la Facebook

Compania Accel Partners deţine în jur de 8% din Facebook, acţiuni evaluate la opt miliarde de dolari. Aceasta este unul dintre primii investitori care a pariat pe Facebook cu o sumă record de 12,7 milioane de dolari, potrivit celor de la BusinessInsider, informează www.incont.ro.

O companie IT la fel de importantă deţine 10% (cinci miliarde de dolari) din acţiuni. Digital Sky Technologies este o firmă care a devenit cunoscută după ce a achiziţionat pe bandă rulantă nume promiţătoare din sectorul online. Compania este deţinută de miliardarul rus Yuri Milner.

Omul de afaceri în vârstă de 47 de ani nu este afectat de criză: s-a apucat de investiţii imobiliare în SUA. Prima pe listă: o casă ce se întinde pe 25.000 de metri pătraţi, pe care a plătit "doar" 70 de milioane de dolari.

Fondată în 2005, compania a investit masiv şi în Groupon sau Zynga, dar şi în firme mai mici şi mai puţin cunoscute din China. Conform acordului de finanţare al Facebook, compania rusă a investit 50 de milioane de dolari, pe lângă cele 500 milioane de dolari cheltuite anterior, potrivit Financial Edge.

Citeşte mai multe despre miliardarii care au acţiuni la Facebook pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici