Ciolacu dă asigurări că pensiile vor creşte: categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că pensiile vor creşte anul viitor în două etape, aşa cum era prevăzut. Categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România, a continuat prim-ministrul, referindu-se la discuţiile privind sursa de finanţare pentru creşterea pensiilor.

210 afișări
Imaginea articolului Ciolacu dă asigurări că pensiile vor creşte: categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România

Ciolacu dă asigurări că pensiile vor creşte: categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România

Declaraţiile au fost făcute joi, înainte de şedinţa de Guvern, care a întârziat mai bine de două ore din cauza discuţiilor ce vizează banii pentru pensii.

Vor fi eliminate toate inechităţile din sistemul public de pensii între femei şi bărbaţi şi între cei pensionaţi pe diferite legi, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că majorarea pensiilor în două etape nu va duce la creşteri de taxe în România. De asemenea, premierul i-a cerut ministrului de Finanţe să prezinte un plan clar privind colectarea la buget şi digitalizarea ANAF

„Am parcurs avizul Ministerului de Finanţe şi categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Mai mult în cererea de plată nr. 4 este nevoie de o reformă fiscală. Până la reformă aştept de la ministrul Finanţelor un plan de măsuri administrativ asumat în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat cât şi planul concret în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF-ului”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Vreau să ştiu termene clare, a încheiat Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
pensii,
finanţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici