Cioloş: Agricultura va menţine actualele subvenţii acordate producătorilor

Ministerul Agriculturii va menţine actualele subvenţii acordate producătorilor, sprijinul acordat fiind consistent, a declarat, joi, ministrul de resort, Dacian Cioloş, după ce Federaţia Agrostar a anunţat că, în lipsa majorării subvenţiilor, preţurile alimentelor vor creşte.

5 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Agricultura va menţine actualele subvenţii acordate producătorilor

Cioloş: Agricultura va menţine actualele subvenţii acordate producătorilor

"Ceea ce există în acest moment, ca subvenţii, cred că este consistent, dar vom mai avea discuţii cu reprezentanţii producătorilor. (...) Preţurile şi costurile produselor alimentare ţin de mecanismele pieţei", a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă.

Membrii Federaţiei Agrostar au ameninţat, miercuri, cu proteste de amploare, la Bucureşti şi Bruxelles, cerând Guvernului adoptarea unei politici reale pentru subvenţionarea agriculturii, care presupune reducerea cu 50% a preţului la motorină, precum şi sprijin financiar pentru fiecare sector agricol.

Sindicatele agricultorilor au avertizat că, din martie, vor începe protestele prin pichetarea, în aceeaşi zi, a sediilor Ministerului Agriculturii şi Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. De asemenea, sindicaliştii vor recurge la un miting şi un marş în Capitală, unde sunt anunţaţi 30.000 de ţărani, fermieri şi producători, a afirmat preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan.

Liderul sindical spune că, indiferent de rezultatele primite după aceste proteste, membri ai Federaţiei Agrostar, împreună cu cei ai Federaţiei Europene a Sindicatelor din Agricultură, vor picheta sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, urmând apoi blocarea punctelor vamale, a supermarketurilor şi principalelor căi de comunicaţie din România.

Sindicaliştii au trimis, din nou, marţi, ministrului Agriculturii revendicările care se referă la reducerea preţului la motorină pentru agricultură cu 50% din cel practicat la pompă, spunând că agricultorii din Franţa, de exemplu, beneficiază de această reducere, plătind 0,54 euro pe litrul de combustibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici