Cioloş, despre Bruxelles ca "Înalta Poartă": Oricât de înaltă ar fi, tot are o clanţă pe undeva

Comisarul european al Agriculturii, Dacian Cioloş, a spus, joi, referindu-se la faptul că Bruxelles este văzut ca "Înalta Poartă", că "oricât de înaltă ar fi poarta, tot are o clanţă" şi că această din urmă percepţie este cea care ar trebui să fie însuşită de către fermierii români.

273 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre Bruxelles ca "Înalta Poartă": Oricât de înaltă ar fi, tot are o clanţă pe undeva

Cioloş, despre Bruxelles ca "Înalta Poartă": Oricât de înaltă ar fi, tot are o clanţă pe undeva (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

"Preşedintele Băsescu, unii dintre dumneavostră vorbeau aici de «Înalta Poartă», de ce face, ce taie şi spânzură Bruxelles-ul. Eu vreau să vă spun că oricât de înaltă ar fi o poartă, tot are o clanţă undeva. Important e să ştii să o găseşti să o deschizi şi să treci dincolo", a spus oficialul european.

El le-a cerut fermierilor români să renunţe la ideea delimitării "noi aici, în România, ei acolo în Europa", având în vedere faptul că sunt beneficiarii unei politici comunitare, respectiv Politica Agricolă Comună.

"Măcar dumneavoastă, în agricultură să ieşiţi din ideea asta - noi aici, în România, ei acolo, în Europa. Ieşiţi din ideea asta, sunteţi unul puţinele sectoare care beneficiază de o politică comună, Politica Agricolă Comună", a spus comisarul european.

El le-a mai spus fermierilor să abordeze "direct" Politica Agricolă Comună.

"Vă propun să abordaţi direct. Avem Politica Agricolă Comună, hai să vedem cum o folosim, cum o adaptăm, cum o integrăm la nevoile noastre", a precizat comisarul european, adăugând că România are "mare nevoie de reprezentare profesională" a agriculturii la toate nivelele.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici