Cioloş solicită României remedierea unor deficienţe în funcţionarea APIA

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a solicitat României remedierea deficienţelor în funcţionarea sistemului prin care APIA acordă subvenţiile europene, după ce termenele asumate pentru rezolvarea acestei probleme au fost depăşite.

46 afișări
Imaginea articolului Cioloş solicită României remedierea unor deficienţe în funcţionarea APIA

Cioloş solicită României remedierea unor deficienţe în funcţionarea APIA (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, i-a transmis ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, o scrisoare în care semnalează întârzierile în remedierea deficienţelor în funcţionarea Sistemului Integrat de Administrare şi Control (IACS).

IACS este sistemul prin care APIA acordă subvenţiile europene din Fondul European de Garanţii Agricole.

"Scrisoarea primită astăzi (vineri - n.r.) este reacţia Comisiei Europene, transmisă prin vocea comisarului Cioloş, la ultimul raport trimestrial din 2009 trimis de către APIA în data de 14 ianuarie 2010 Comisiei Europene, din care rezultă depăşirea unor termene asumate de România pentru corectarea deficienţelor in IACS, elaborat si agreat cu Comisia Europeană în 2009", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Comisarul îi cere ministrului Agriculturii să acorde o prioritate deosebită finalizării acestor activităţi la termenele asumate.

"Comisia îşi oferă toată asistenţa necesară îndeplinirii cu succes a acestui plan de acţiune de către România, dar reaminteşte ca implementarea corectă şi la timp cade în sarcina autorităţilor române. Noua echipă de la conducerea Ministerul Agriculturii a luat deja o serie măsuri de accelerare a aplicării acţiunilor prevăzute in planul de acţiune în discuţie", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici