Cioloş: Voi face ameliorări în managementul Agenţiei de Plăţi

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat joi că va face o serie de ameliorări în managementul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, legate atât de persoane, cât şi de modul de organizare, pentru a evita pe viitor apariţia unor situaţii precum cea de la programul SAPARD.

16 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Voi face ameliorări în managementul Agenţiei de Plăţi

Cioloş: Voi face ameliorări în managementul Agenţiei de Plăţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Voi face ameliorări în managementul APDRP care se aplică şi persoanelor şi modului de organizare, pentru a evita astfel de situaţii pe viitor", a spus Cioloş într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că intenţia sa nu este "să zboare pe unul şi pe altul", ci ca activitatea Agenţiei de Plăţi să fie ameliorată.

Ministrul a mai spus că de vină pentru situaţia actuală a plăţilor SAPARD revine şi unei părţi a conducerii Agenţiei care nu s-a implicat suficient.

"Este probabil o vină a unor persoane din conducere (APDRP - n.r), printr-o insuficientă implicare, o stare de rutină care a făcut să nu mai vadă anumite aspecte", a spus Cioloş.

El a adăugat că Direcţia Antifraudă şi Control din APDRP, cât şi Direcţia de Audit, ar fi trebuit să se autosesieze în privinţa problemelor şi nu să aştepte semnalarea din partea CE pentru a îndrepta aceste deficienţe.

"Am cerut directorului reorganizarea Direcţiei de Antifraudă pentru că aici am şi suplimentat personalul şi în acest context am cerut să întărească Direcşţa de Control şi Antifraudă. Impresia mea a fost că, între altele, la această Direcţie a fost un pic de anchilozare în ultima vreme, pentru că ei trebuia să aibă anumite iniţiative, dincolo de controalele sistemice, şi acolo unde sunt situaţii de risc să acţioneze, să solicite eventual Direcţiei de Audit aprofundarea acestor aspecte", a afirmat Cioloş.

Directorul Direcţiei Antifradudă din Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demisionat în urmă cu o săptămână, potrivit directorului Agenţiei, Lazslo Klarik, care a precizat însă că plecarea nu are legătură cu situaţia SAPARD.

Autorităţile din România au oprit temporar plăţile către beneficiarii programului SAPARD, după ce Comisia Europeană a stopat decontarea cheltuielilor, în urma deficienţelor constatate la auditul din luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici