Circa 131.000 de firme vor fi declarate inactive

Circa 131.000 de firme care nu şi-au respectat obligaţiile către stat vor fi declarate inactive şi li se va retrage codul de plătitor de TVA, a declarat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

22 afișări
Imaginea articolului Circa 131.000 de firme vor fi declarate inactive

Circa 131.000 de firme vor fi declarate inactive (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cele aproximativ 672.000 de firme, 131.000 de firme nu şi-au respectat obligaţiile declarative. Nu plătesc impozite şi taxe, prin faptul că nu le declară. Aceste societăţi vor fi declarate inactive şi se vor retrage codul de plătitor de TVA", a spus Blejnar.

Preşedintele ANAF a explicat că măsura se va aplica societăţilor comerciale care nu fucnţionează la sediile declarate şi care nu şi-au depus declaraţiile de impozite şi taxe pentru mai mult de şase luni.

El a arătat că măsura este reglementată prin Ordonanţa Guvernului 92/2003, urmând ca în "zilele următoare" să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici