Circa 164.000 de români îşi vor petrece vacanţele de iarnă în Austria, nivel similar celui din 2008

Numărul de turişti români care vor cumpăra în sezonul de iarnă pachete de vacanţă pentru Austria va stagna la nivelul înregistrat anul trecut, de aproximativ 164.000 de persoane, sau va scădea cu 2%, potrivit datelor transmise agenţiei MEDIAFAX de Oficiul de Turism al Austriei.

14 afișări
Imaginea articolului Circa 164.000 de români îşi vor petrece vacanţele de iarnă în Austria, nivel similar celui din 2008

Circa 164.000 de români îşi vor petrece vacanţele de iarnă în Austria, nivel similar celui din 2008

În primele nouă luni din acest an au fost înregistrate 212.534 de sosiri ale românilor în Austria, 20% dintre turişti cumpărând pachete de vacanţe prin agenţii de turism. Potrivit reprezentanţilor Oficiului de Turism al Austriei, până în prezent nu au fost finalizate rezultatele pentru acest an.

Anul trecut, peste 316.000 de români au ales să îşi petreacă vacanţele în Austria, iar dintre aceştia circa 164.000 au călătorit în perioada de iarnă.

Cea mai solicitată destinaţie a fost Viena, care a înregistrat în sezonul de iarnă peste 153.000 de înnoptări, respectiv peste 156.000 de înnoptări în perioada de iarnă, fiind urmată de destinaţii precum Kaprun, Zell am See, Solden sau Innsbruck. Perioada cu cei mai mulţi turişti a fost decembrie 2008-ianuarie 2009, când au fost consemnate aproximativ 93.500 de sosiri.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor Oficiului de Turism al Austriei, aceste destinaţii vor continua să se situeze în topul preferinţelor turiştilor români şi în sezonul de iarnă 2009/2010.

În ceea ce priveşte cheltuielile românilor pentru vacanţele în Austria, media zilnică a fost de 143 de euro în sezonul de iarnă, respectiv 118 euro în perioada estivală. Din totalul turiştilor care au vizitat Austria, 60% au optat pentru pachete cu servicii de cazare şi mic dejun inclus, în timp ce 23% au preferat cazare cu demipensiune, iar 13% doar cazare.

Comparativ, la nivel internaţional, un turist a cheltuit în medie 140 de euro pe zi în concediile de iarnă, respectiv 113 euro pe zi vara.

Potrivit Oficiului de Turism, în acest an, companiile din Austria au investit 550 milioane de euro în infrastructura de schi, dintre care 264 milioane de euro pentru sporirea confortului, securitate, construcţia şi modernizarea instalaţiilor pe cablu, 163 milioane de euro pentru cumpărarea sau modernizarea tunurilor de zăpadă şi 123 milioane de euro pentru amenajarea de pârtii noi, străzi, parcări, restaurante etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici