Circa 300 de angajaţi de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizaţi

Aproximativ 300 de angajaţi de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizaţi în perioada următoare, liderul de sindicat Aurel Bojenoiu afirmând că la sfârşitul lunii va avea loc un Consiliu de Administraţie unde va fi discutată problema forţei de muncă de la fabrică.

32 afișări
Imaginea articolului Circa 300 de angajaţi de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizaţi

Circa 300 de angajaţi de la Electroputere Craiova ar putea fi disponibilizaţi

Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a declarat, joi, că s-a făcut o estimare în raport cu volumul de muncă şi cu comenzile primite, iar în baza acesteia aproximativ 300 de persoane ar putea fi disponibilizate.

"S-au făcut nişte estimări şi 200-300 de persoane ar putea fi disponibilizate. Aceste persoane au fost alese pe criteriile performanţei, fie cu probleme medicale care nu ar mai putea fi în acord cu o anumită disciplină a instituţiei”, a declarat Aurel Bojenoiu.

El a spus că vor fi făcute toate demersurile pe lângă conducerea fabricii pentru ca niciunul dintre salariaţi să nu fie disponibilizaţi, iar la sfârşitul lunii ianuarie va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Electroputere Craiova în care se va pune în discuţie problema forţei de muncă.

Un număr de 1.200 din cei 2.500 de angajaţi ai fabricii de locomotive de la Craiova nu au revenit la serviciu la începutul anului 2009, din cauza comenzilor scăzute pe care le are Electroputere, singurul compartiment care nu a fost afectat de această măsură fiind cel de transformatoare, a declarat, marţi, liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8 la sutã din capitalul Electroputere, după semnarea contractului de privatizare în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Citeşte şi:

Salariaţii Electroputere, afectaţi de nivelul scăzut al comenzilor

Electroputere Craiova ar putea începe să producă tramvaie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici