Citigroup a detronat Deutsche Bank din poziţia de lider mondial al tranzacţiilor valutare

Citigroup a detronat Deutsche Bank din poziţia de cel mai mare trader valutar la nivel mondial, pe care a ocupat-o nouă ani, din cauza volatilităţii scăzute care a redus tranzacţiile cu euro, potrivit datelor Euromoney Institutional Investor, transmite Bloomberg.

160 afișări
Imaginea articolului Citigroup a detronat Deutsche Bank din poziţia de lider mondial al tranzacţiilor valutare

Citigroup a detronat Deutsche Bank din poziţia de lider mondial al tranzacţiilor valutare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citigroup, care a mai fost lider pe piaţa valutară în 2002, are o cotă de 16,04%, potrivit clasamentului pe 2014 realizat de Euromoney Institutional Investor, peste cea a Deutsche Bank, de 15,67%.

În 2013, cota de piaţă a Citigroup era în urma Deutsche Bank cu doar 0,28 puncte procentuale.

Banca britanică Barclays se află pe poziţia a treia, cu o cotă de 10,91%.

Cei mai mari dealeri pe piaţa valutară cu un volum de 5.300 de miliarde de dolari pe zi se confruntă cu un declin al veniturilor din cauza măsurilor adoptate de băncile centrale în urma crizei financiare mondiale, care au restricţionat sursele de câştig ale traderilor şi investitorilor.

Acest fapt s-a adăugat concurenţei dintre bănci, care au sporit tranzacţiile prin intermediul platformelor electronice, pentru a-şi mări cota de piaţă.

"Suntem o bancă mare din zona euro, iar faptul că euro nu a fost în centrul atenţiei investitorilor în ultimele 18 luni nu a ajutat. Volatilitatea de pe piaţa valutară nu s-a menţinut niciodată atâta timp la un nivel atât de scăzut. Nu ştiu ce va provoca creşterea acesteia", a declarat Kevin Rodgers, director la nivel global pentru tranzacţii valutare la Deutsche Bank, în Londra.

În ultima săptămână din aprilie, euro a fost tranzacţionat în cel mai îngust interval faţă de dolar de la debutul monedei unice europene din 1999, fluctuând cu numai 0,7 cenţi americani, între 1,3785 dolari pe unitate şi 1,3855 dolari pe unitate.

Clasamentul Euromoney este realizat printr-un sondaj în rândul traderilor de pe pieţele valutare. În acest an, sondajul a fost efectuat în baza a 14.050 de răspunsuri din partea traderilor.

Deutsche Bank a fost lider în topul traderilor de valută din 2005.

Topul celor mai mari 10 traderi valutari este completat în ordine de UBS, HSBC, JPMorgan, Bank of America, RBS, BNP Paribas şi Goldman Sachs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici