Cîţu: Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanţare

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus, joi seara, că „nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanţare”, el precizând că „va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanţeze dezvoltarea viitoare”.

131 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanţare

Cîţu: Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanţare

„Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanţare. În niciun scenariu pe care l-am făcut nu avem acest risc. Din contră, după ce terminăm va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanţeze dezvoltarea viitoare”, a spus Cîţu, joi seara, la Digi 24.

Ministrul Finanţelor a reiterat ideea că actualul Guvern a reşit să se împrumute pe o perioadă de 30 de ani, pentru că „investitorii străini au avut încredere” în Executiv.

„Este managementul datoriei publice. Încercăm să avem o curbă a randamentelor cât mai pe termen lung şi acest lucru fac toate ţările. Un împrumut pe termen lung arată în primul rând că investitorii străini au încredere în acest Guvern. Să împrumuţi un Guvern pe 30 de ani arată încredere. În perioadă de criză şi dau exemplul 2008-2009 Guvernul României atunci nu se putea împrumuta decât pe 14 zile. Nu ne dădea nimeni mai mulţi bani de 14 zile. De aceea a fost nevoie de FMI. (...) Noi, astăzi, o ţară în curs de dezvoltare, ne împrumutăm pe 30 de ani la dobânzi în scădere şi finanţăm un deficit pentru care în 2008-2009 FMI a cerut să vină în ţară. Noi nu facem aşa, şi este o premieră pentru guvernarea României şi pentru multe ţări din lume. Să reuşeşti să finanţezi un deficit atât de mare fără ajutor de la instituţiile internaţionale cum ar fi FMI sau Comisia Europeană”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
datorie,
risc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici