Ciucă a trimis Corpul de Control peste o instituţie aflată în subordinea Guvernului. Obiectivele „desantului”

Angajaţi ai Corpului de Control al Prim-ministrului, organism care funcţionează în subordinea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, au intrat ieri în sediul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituţie aflată în directa subordonare a Guvernului României.

6958 afișări
Imaginea articolului Ciucă a trimis Corpul de Control peste o instituţie aflată în subordinea Guvernului. Obiectivele „desantului”

Ciucă a trimis Corpul de Control peste o instituţie aflată în subordine. Obiectivele „desantului”

Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control după neregulile reclamate din interior de directorul general al ONJN, Tudor Simota (care funcţionează ca un ghimpe în instituţie), precum şi după dezvăluirile apărute în presă. Controlul este încă în derulare.

La solicitarea Mediafax, care a aflat despre control din surse interne ONJN, Biroul de presă al Guvernului a comunicat:

În conformitate cu Planul de control aferent anului 2022, în baza Ordinului nr. 76/06.09.2022 emis de Secretarul de stat, Şeful Corpului de control al prim-ministrului, a fost declanşată o acţiune de control la ONJN cu următoarele obiective:

1.  Verificarea ocupării posturilor prin concurs, detaşare/transfer în cadrul instituţiei, în perioada controlată;

2.  Verificarea respectării prevederilor legale a organizării şi funcţionării Comitetului de Supraveghere, constituirea procedurilor interne de lucru, gestiunea resurselor instituţiei şi legalitatea achiziţiilor de bunuri şi servicii;

3.  Verificarea respectării prevederilor legale şi a normelor interne cu privire la autorizarea, inspecţia, controlul şi supravegherea activităţii din domeniul jocurilor de noroc;

4.  Alte aspecte considerate relevante de către echipa de control desprinse din derularea activităţii de control, cu aprobarea scrisă a secretarului de stat.

De asemenea, la ONJN este în desfăşurare, de mai multă vreme, o acţiune a Corpului de Control al Ministerului de Finanţe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici