CJ Arad contactează peste 400 de companii aeriene europene pentru a le prezenta aeroportul extins şi modernizat din oraş

Peste 400 de companii aeriene din Europa sunt contactate de către Consiliul Judeţean Arad, pentru a le convinge să opereze pe Aeroportul Internaţional Arad, extins şi modernizat anul trecut cu două milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

327 afișări
Imaginea articolului CJ Arad contactează peste 400 de companii aeriene europene pentru a le prezenta aeroportul extins şi modernizat din oraş

CJ Arad contactează peste 400 de companii aeriene europene pentru a le prezenta aeroportul extins şi modernizat din oraş

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat, miercuri, că a început o campanie fără precedent prin care contactează peste 400 de companii aeriene din Europa pentru a le prezenta Aeroportul Internaţional Arad şi pentru a le convinge să includă aeroportul din Arad în programul lor operaţional.

Companiilor le este prezentat judeţul Arad, municipiul şi Aeroportul Internaţional Arad.

Mai mult, companiile vor fi abordate şi în mod direct de Consiliul Judeţean Arad, la târgurile internaţionale de profil.

"Una dintre preocupările noastre principale este ca Aeroportul să intre într-un circuit internaţional. Mizăm foarte mult pe turism şi pe contribuţia pe care o poate avea la dezvoltarea Aradului. Ne implicăm direct de la Consiliul Judeţean, fiindcă înţelegem că aşteptările arădenilor sunt mari şi justificate. Am avut discuţii cu managerul Aeroportului şi i-am solicitat să participăm la târgurile internaţionale de profil, iar noi vom asigura suportul logistic necesar. Mergem, împreună cu cei de la Aeroport, în întâmpinarea potenţialilor parteneri”, arată vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici, într-un comunicat de presă.

Potrivit Claudiei Boghicevici, autorităţile îşi doresc ca Aeroportul Internaţional Arad să fie inclus într-un calendar al curselor de linie, dar sunt interesate şi de zborurile tip charter şi low-cost.

Aeroportul Arad a fost extins şi modernizat cu două milioane de euro, inaugurarea noilor facilităţi fiind făcută în aprilie 2016.

În acest moment, aeroportul nu are curse regulate de pasageri sau marfă, ci doar curse ale elicopterului SMURD sau zboruri private, iar discuţiile cu compania JoinAirlines care promiteau din cursul lunii iulie câte şase zboruri săptămânale pe ruta Arad-Bucureşti şi alte trei destinaţii externe, către Stutgard, Viena şi Verona nu s-au mai concretizat.

Din vara acestui an, Aeroportul Internaţional Arad va avea curse charter spre Antalya, câte un zbor pe săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici