Clienţii vor putea compara tarifele telecom printr-o aplicaţie web interactivă

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea unei aplicaţii web prin care clienţii sau viitori abonaţi ai operatorilor telecom vor putea să compare tarifele şi condiţiile de utilizare a serviciilor de telefonie fixă, mobilă şi Internet.

19 afișări
Imaginea articolului Clienţii vor putea compara tarifele telecom printr-o aplicaţie web interactivă

Clienţii vor putea compara tarifele telecom printr-o aplicaţie web interactivă

"Licitaţia va fi organizată în acest an şi credem că, până la finele acestui an sau în primele luni ale anului 2010, acest comparator de tarife să fie funcţional şi accesibil clienţilor. Bugetul estimat se ridică la 200.000 de euro. Posibila denumire a site-ului va fi costtel.ro", a declarat, joi, într-o conferinţă, preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

El a adăugat că ANC a emis o decizie privind drepturile consumatorilor din industria telecomunicaţiilor, care garantează un tratament şi o informare corectă din partea operatorilor telecom.

"Decizia a fost transmisă la Monitorul Oficial. În opinia mea, decizia conţine prevderi avansate în acest domeniu şi poate deveni o referinţă la nivelul Uniunii Europene", a spus Nistoran.

Preşedintele ANC a mai spus că operatorii vor avea la dispoziţie un interval de 90 de zile pentru a pune în practică prevederile deciziei.

"În caz contrar, vor primi amenzi contravenţionale, care pot ajunge până la 5% din cifra de afaceri, conform Legii 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice", a spus Nistoran.

Încălcarea prevederilor Legii 304/2003 va conduce la amenzi contravenţionale cuprinse între 10.000 şi 100.000 lei pentru operatorii cu o cifră de afaceri de până la 5 milioane de lei şi poate ajunge la 2% din cifra de afaceri în cazul companiilor cu venituri de peste cinci milioane de lei.

Dacă operatorul recidivează, amenda poate ajunge la 5% din cifra de afaceri.

Reprezentantul ANC a mai spus că introducerea aplicaţiei web va avea ca efect simplificarea ofertelor operatorilor de comunicaţii şi reducerea tarifelor practicate de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici