Cluj: Laborator pentru testarea aplicaţiilor mobile, inaugurat la Universitatea Tehnică

Un laborator de inovaţie dedicat studenţilor şi absolvenţilor din domeniul Tehnologiilor Mobile şi Comunicaţii a fost inaugurat, joi, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), investiţia constând în monitoare dedicate programării şi dispozitive mobile.

328 afișări
Imaginea articolului Cluj: Laborator pentru testarea aplicaţiilor mobile, inaugurat la Universitatea Tehnică

Cluj: Laborator pentru testarea aplicaţiilor mobile, inaugurat la Universitatea Tehnică (Imagine: Shutterstock)

Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea laboratorului de inovaţie de la UTCN, că acesta face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am inaugurat la UTCN, în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, un laborator de inovaţie dedicat studenţilor şi absolvenţilor din domeniul Tehnologiilor Mobile şi Comunicaţii, al doilea din ţară după cel deschis anul trecut la Politehnica Bucureşti. Laboratorul face parte din programul Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial şi este complet echipat cu monitoare All in One conectate la cloud şi dedicate programării, tabletă interactivă cu multiple funcţii, Smart TV şi dispozitive mobile pentru testarea aplicaţiilor mobile ce se vor dezvolta. Este important ca universităţile să fie conectate la ceea ce se întâmplă în lume", a spus Costoiu.

Potrivit acestuia, studenţii de la UTCN vor avea posibilitatea de a dezvolta noi aplicaţii în cadrul parteneriatului cu compania coreeană.

"Laboratorul este o şansă pentru studenţii clujeni de a se putea pregăti pentru această piaţă europeană extrem de competitivă, să aibă şi mai multe competenţe, pentru a avea un loc de muncă chiar la Samsung. Pasul următor după deschiderea acestor laboratoare este să convingem companii ca Samsung să îşi mute diviziile de cercetare în România sau chiar pe cele de producţie", a mai spus Mihnea Costoiu.

La rândul său, Sabina Ştirbu, coordonator Samsung pentru proiecte de responsabilitate socială, a declarat că, prin acest laborator, tinerii sunt sprijniţi în începutul de carieră.

"Construim o platformă de training vocaţional care să asigure pregătirea tinerilor pentru piaţa de joburi, pentru că piaţa este foarte competitivă şi cere competenţe speciale, cu tehnologii noi. Programul are şi partea de infrastructură, ceea ce noi numim laborator de inovaţie, şi unde studenţii UTCN pot dezvolta aplicaţii mobile şi pe tv", a spus Ştirbu.

Aceasta a subliniat că anul trecut Samsung a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru înfiinţarea a trei astfel de laboratoare, valoare totală fiind de 100.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici