Cluj: Lucrările la Sala Polivalentă ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât iniţial

Lucrările la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca - investiţie începută în 2011 şi blocată de un an, după ce instanţa a dat dreptate unei firme care a contestat licitaţia - ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât preţul iniţial, întrucât noul proiect prevede îmbunătăţiri ale construcţiei.

259 afișări
Imaginea articolului Cluj: Lucrările la Sala Polivalentă ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât iniţial

Cluj: Lucrările la Sala Polivalentă ar putea costa cu 12 milioane de lei mai mult decât iniţial (Imagine: Dumitru Matiu / MediafaxFoto)

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că municipalitatea va organiza la începutul lunii iunie o licitaţie pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, urmând ca proiectul să fie îmbunătăţit.

"Primăria Cluj-Napoca va organiza, în 4 iunie, o licitaţie pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, care este gata în proporţie de 65 la sută. Costurile totale ale investiţiei se ridică la circa 63 de milioane de lei, faţă de contractul iniţial care a fost de 51 de milioane de lei, deci va rezulta o diferenţă de 12 milioane de lei în plus, în condiţiile în care vor fi aduse mai multe îmbunătăţiri acestui proiect", a afirmat Boc.

El a spus că speră ca licitaţia "să ducă la reducerea acestei diferenţe".

"Ca îmbunătăţiri ale proiectului avem numărul de scaune, care va fi suplimentat de la 7.000 la 7.222, sala va avea o pardoseală demontabilă, care să ne permită să o schimbăm în funcţie de tipul de competiţie care se desfăşoară, de la tenis pe zgură la box. De asemenea, va fi instalat un video box, un cub modern de afişaj, deasupra sălii. Pentru a economisi bani la întreţinerea sălii, am impus panouri fotovoltaice care vor diminua costurile de întreţinere, în condiţiile în care 20 de panouri solare înseamnă 50 la sută economie la prepararea apei calde. Sperăm că licitaţia va fi adjudecată fără probleme, astfel încât am putea termina sala chiar termina anul acesta", a spus Boc.

Potrivit acestuia, şi partea exterioară a sălii va fi modificată, urmând să fie schimbată structura de beton cu o "faţadă translucidă din policarbonat", care va integra Polivalenta cu stadionul Cluj Arena.

Primăria Cluj-Napoca a organizat, în 19 noiembrie 2010, licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, aceasta fiind adjudecată pentru o sumă de 50,9 milioane de lei de către SC Con-A SA din Sibiu, iar termenul de execuţie era de 36 de luni.

Societatea ACI Cluj-Napoca, clasată pe locul al treilea la licitaţie, cu o ofertă de aproape 92 de milioane de lei, a contestat în instanţă atribuirea lucrărilor către Con-A şi a câştigat în urma unei sentinţe a Tribunalului Cluj. Lucrările au fost sistate în martie 2012, după ce fuseseră realizate în proporţie de 65 la sută.

Instanţa a decis, de asemenea, organizarea unei noi licitaţii de către municipalitate pentru lucrările rămase de executat.

Primăria Cluj-Napoca a achitat, până în prezent, constructorului Con-A suma de 42 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici