CNE Cernavodă a oprit în mod controlat Unitatea 2

CNE Cernavodă a oprit în mod controlat Unitatea 2, în dimineaţa zilei de joi, ca urmare a apariţiei unei situaţii punctuale la una din liniile de instrumentaţie a sistemului de alimentare cu apă uşoară, în partea clasică a centralei, informează Nuclearelectrica.

482 afișări
Imaginea articolului CNE Cernavodă a oprit în mod controlat Unitatea 2

CNE Cernavodă a oprit în mod controlat Unitatea 2

Remedierea situaţiei, conform sistemelor şi procedurilor centralei, se poate efectua doar cu reactorul în stare oprită, se precizează în comunicat.

SNN estimează că durata opririi în vederea efectuării lucrărilor de remediere va fi de 72 de ore.

Situaţia punctuală şi activităţile de remediere a acesteia nu prezintă impact negativ pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, acestea fiind realizate conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, mai arată Nuclearelectrica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici