Camioanele formează cozi la frontiera Giurgiu-Ruse: Transportatorii se plâng că aşteaptă mai multe zile ca să treacă în Bulgaria

Aproximativ 300 de camioane aşteaptă, joi seara, pe DN5 sensul de ieşire spre Bulgaria, transmit pentru MEDIAFAX reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

719 afișări
Imaginea articolului Camioanele formează cozi la frontiera Giurgiu-Ruse: Transportatorii se plâng că aşteaptă mai multe zile ca să treacă în Bulgaria

Coadă de 40 Km, la frontiera Giurgiu-Ruse: Transportatorii, nevoiţi să aştepte cel puţin trei zile ca să treacă în Bulgaria

"Miercuri au fost restricţii de trafic pe teritoriul Bulgariei, au fost drumuri închise din pricina zăpezii şi au fost instituite restricţii, nu au mai fost primite camioanele mai mari de 12 tone. Noi am făcut informare şi toţi cei cu camioane au staţionat în parcări. După ridicarea restricţiilor, ele s-au pus în mişcare, dar staţionând o perioadă mai lungă şi nefuncţionand nici bacurile s-au firmat cozi, dar nu 2.000 de tiruri, sunt în jur de 300 de camioane. Este un număr mare, în jur de 300 de tiruri care aşteaptă la procedurile de control, dar sunt datorate restricţiilor de trafic din cauza vremii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Popescu, ofiţer de presă din cadrul Poliţiei de Frontieră.

Informaţiile de la oficial vin în contextul în care Federaţia operatorilor români de transport (FORT) a anunţat că aproximativ 2.000 de camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri, să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore.

Aproximativ 2.000 de camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri, să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de FORT, o asociaţie a transportatorilor.

„Autorităţile de resort, Vama, Poliţia de Frontieră, ANAF, CNAIR, Poliţia Română, Poliţia Locală, Consulatul României la Sofia, cât şi Ambasada României la Sofia nu sunt în măsură să gestioneze cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se află la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse. La 100 ani de la Marea Unire, şoferii români sunt umiliţi, petrecându-şi Ziua Naţională pe drumurile publice, în câmp, în frig, probabil fără resurse mulţi dintre ei, datorită incompetenteisi indiferenţei clasei politice şi implicit a autorităţilor statului enumerate mai sus!”, se mai scrie în comunicatul de presă transmis de FORT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici