România, pe ultimele locuri în Europa în clasamentul cheltuielilor de sănătate pe cap de locuitor

România se află pe ultimul loc în Europa în clasamentul cheltuielilor de sănătate pe cap de locuitor, cu 400 de euro, de 14 ori mai puţin decât Luxemburg, care conduce topul şi unde se cheltuie 5.600 de euro pe cap de locuitor, conform Eurostat.

316 afișări
Imaginea articolului România, pe ultimele locuri în Europa în clasamentul cheltuielilor de sănătate pe cap de locuitor

În coada clasamentului se află, alături de România, Bulgaria, cu 600 de euro şi Polonia, cu 700 de euro. În frunte, pe lângă Luxemburg, se află Suedia, cu 5.100 de euro şi Danemarca, cu 5.000 de euro.

Norvegia şi Elveţia au alocări mult mai mari decât statele membre UE, cu peste 6.000 de euro cheltuieli de sănătate pe cap de locuitor, respectiv aproape 8.500 de euro.

România se află pe ultimul loc şi la cheltuieli pentru sănătate ca procent din PIB, cu 5%, precedată de Luxemburg şi Letonia, cu 6,2% din PIB. Franţa are cel mai mare procent din PIB alocat pentru sănătate (11,5%), urmată de Germania (11,1%) şi Suedia (10.9%).

Datele publicate de Eurostat joi sunt valabile pentru 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici