Coca-Cola ar putea fi amendată pentru poluarea mediului înconjurător

Divizia indiană a Coca-Cola Co ar putea fi amendată cu 47 milioane de dolari pentru poluarea mediului înconjurător la o fabrică de îmbuteliere din statul sudic Kerala, au anunţat marţi autorităţile din India.

352 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola ar putea fi amendată pentru poluarea mediului înconjurător

Coca-Cola ar putea fi amendată pentru poluarea mediului înconjurător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O comisie guvernamentală constituită la nivelul statului afectat a determinat că subsidiara Hindustan Coca-Cola Beverages este responsanbilă de epuizarea resurselor de apă subterană şi de deversarea deşeurilor toxice în jurul fabricii de lângă localitatea Palakkad, între anii 1999 şi 2004.

Decizia finală privind amenda trebuie luată de guvernul local din Kerala.

Protestele fermierilor din zonă privind poluarea au determinat compania să închidă în 2005 fabrica în cauză.

Hindustan Coca-Cola Beverages deţine acum 52 de unităţi de îmbuteliere în India.

Grupul Coca-Cola susţine, într-un comunicat publicat luni seară, că divizia din India nu este responsanbilă pentru poluare în localitatea Palakkad.

Conflictele dintre fermieri şi companiile industriale sunt des întâlnite în India, unde încercările de modernizare sunt întâmpinate de multe ori cu proteste de populaţia rurală, care reperznită mai mult de jumătate din populaţia de peste 1,1 miliarde de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici