Coca-Cola, Danone şi Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului

Companiile Coca-Cola, Danone şi Nestle sunt acuzate că au dezinformat în legătură cu strategiile privind protejarea mediului prin utilizarea de materiale reciclabile pentru ambalajele lor, potrivit BBC.

575 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola, Danone şi Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului

Coca-Cola, Danone şi Nestle, acuzate că au dezinformat în legătură cu protejarea mediului

Companiile menţionate sunt acuzate că au făcut afirmaţii înşelătoare cu privire la sticlele din plastic „100% reciclate".

Organismele de protecţie a consumatorilor şi două grupuri de mediu au depus o plângere la Comisia Europeană cu privire la presupusa dezinformare ecologică.

Organizaţiile susţin că sticlele nu sunt fabricate integral din materiale reciclate deoarece capacitatea de reciclare depinde de o serie de factori, inclusiv de infrastructura disponibilă.

În replică, Danone a anunţat că investeşte în reciclare, iar Coca-Cola a spus că mesajele sale privind ambalajele pot fi justificate. Nestle nu a comentat încă plângerea depusă la CE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici