Coca-Cola preia unul dintre cei mai importanţi producători chinezi de sucuri

Coca-Cola va plăti 2,5 miliarde de dolari pentru producătorul chinez de băuturi răcoritoare Huiyuan, pentru a-şi consolida poziţia pe o piaţă asiatică în expansiune rapidă, cu nu potenţial imens.

22 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola preia unul dintre cei mai importanţi producători chinezi de sucuri

Coca-Cola preia unul dintre cei mai importanţi producători chinezi de sucuri

Suma care va fi achitată de Coca-Cola este de trei ori mai mare decât valoarea de piaţă a Huiyuan, iar tranzacţia reprezintă cea mai mare preluare din partea unui investitor străin pe piaţa chineză până în acest moment.

Astfel, grupul american a fost de acord să plătească 12,2 dolari Hong Kong pentru fiecare acţiune a producătorului chinez de băuturi, de 43 de ori peste profitul estimat de Huiyuan pentru acest an şi de trei ori peste nivelul de la finele şedinţei de vineri, de 4,14 dolari Hong Kong pe unitate.

Acţiunile firmei chineze au crescut cu 170% în urma anunţului.

Grupul francez Danone este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Huiyuan, cu o participaţie de 23%.

Estimările analiştilor indică avansuri anuale de câte 10% pentru piaţa chineză a băuturilor răcoritoare în următorii ani, pe fondul creşterii veniturilor populaţiei.

Huiyuan este una dintre cele mai importante companii chineze de profil şi deţine poziţia de lider pe piaţa sucurilor nediluate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici