Coca-Cola va reduce costurile cu 1 miliard de dolari, până în 2016, după declinul profitului

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare la nivel mondial, a anunţat marţi un program de reducere a costurilor cu 1 miliard de dolari până în 2016, în urma scăderii profitului cu 8,4% în trimestrul patru, afectat de încetinirea creşterii pe pieţele emergente.

213 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola va reduce costurile cu 1 miliard de dolari, până în 2016, după declinul profitului

Coca-Cola va reduce costurile cu 1 miliard de dolari, până în 2016, după declinul profitului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitul net al grupului a scăzut la 1,71 miliarde de dolari în trimestrul patru al anului trecut, de la 1,87 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Vânzările au coborât cu 3,6%, la 11 miliarde de dolari.

Directorul general Muhtar Kent a declarat marţi că grupul va reduce costurile de aprovizionare şi management al datelor şi va reforma programele de marketing pentru a genera economii de 1 miliard de dolari până în 2016, transmite Bloomberg.

Volumul vânzărilor la nivel global a crescut cu 2% în 2013 şi cu 1% în trimestrul patru, sub creşterile de 4%, respectiv 3% înregistrate în urmă cu un an.

"Problemele Coca-Cola sunt mai mult de natură macro decât de execuţie, cu toate că problemele de piaţa băuturilor soft carbonatate au şi ele un impact", a declarat John Faucher, analist la JPMorgan Chase & Co. în New York.

Acţiunile Coca-Cola au scăzut cu 5,8% de la începutul acestui an. Titlurile PepsiCo au coborât tot cu 5,8%.

Vânzările de băuturi răcoritoare ale companiei au scăzut pe pieţe precum SUA şi Mexic.

Volumul vânzărilor diviziei nord-americane a Coca-Cola a coborât cu 1% în trimestrul patru, afectat de scăderea cu 3% a livrărilor de băuturi carbonatate. Volumul vânzărilor din America Latină au stagnat. În China, volumul a urcat cu 5%, contribuind la un avans al vânzărilor din regiunea Pacific cu 4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici