Coface înfiinţează propria agenţie de rating

Asigurătorul francez de credite Coface a anunţat, luni, că înfiinţează propria agenţie de rating, care va concura cu Standard&Poor’s, Moody’s şi Fitch.

29 afișări
Imaginea articolului Coface înfiinţează propria agenţie de rating

Coface înfiinţează propria agenţie de rating

Coface a arătat că monitorizează deja riscul de credit a 50 de milioane de companii din întreaga lume şi va stabili ratingurile la circa o treime din preţurile practicate de agenţiile concurente.

Compania Coface este parte a băncii franceze de investiţii Natixis şi a cerut Uniunii Europene să reglementeze mai strict calitatea statisticilor agenţiilor de rating, nu numai procesul de atribuire a calificativelor.

"Agenţiile au fost un catalizator al crizei", a declarat şeful Coface Germany, Benoit Claire, referindu-se la ratingurile acordate de agenţiile de rating instrumentelor financiare complexe care au stat la baza crizei din sectroul financiar.

Coface a precizat că nu va atribui ratinguri pentru astfel de produse, ci numai pentru companii.

Compania Euler Hermes, parte a grupului german Allianz, are deja o divizie care efectuează analize de rating pentru sectoare industriale şi companii de dimensiuni medii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici