Combinatele chimice şi producătorii de energie vor primi doar gaze din producţia internă

Combinatele chimice şi producătorii de energie electrică şi termică vor primi, în perioada 1 mai-30 septembrie, doar gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate, pentru a rezista efectelor crizei economice şi pentru a evita disponibilizarea a 9.000 de salariaţi.

14 afișări
Imaginea articolului Combinatele chimice şi producătorii de energie vor primi doar gaze din producţia internă

Combinatele chimice şi producătorii de energie vor primi doar gaze din producţia internă (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru perioada 1 mai-30 septembrie 2009, consumatorii eligibili care optează pentru statutul de consumator întreruptibil furnizarea gazelor naturale se va face doar din producţia internă. (...) Prin anularea obligativităţii formării coşului de amestec de gaze naturale pentru consumatorii întreruptibili, pe o perioadă de şase luni, se permite alimentarea cu gaze exclusiv din producţia internă a acestora şi implicit stabilirea unui preţ de achiziţie a gazelor mai mic, care să permită supravieţuirea acestor industrii", potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX.

Consumatorii din România, atât companiile, cât şi populaţia, sunt alimentaţi cu gaze naturale produse local şi cu gaze din import.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că legea gazelor va fi modificată, printr-o ordonanţă de urgenţă, într-o viitoare şedinţă de Guvern, pentru a permite mai multor industrii locale, precum cea siderururgică şi petrochimică, să cumpere gaze doar din producţia internă, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Motivaţia acestei decizii este susţinerea companiilor energetice şi a celor din industria chimică în perioada crizei economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici